Ristiäiset eli kastejuhla

Kaste on lapsen ensimmäinen oma juhla. Kasteessa lapsi otetaan seurakunnan ja kirkon jäseneksi. Kaste on kristittynä olemisen perusta, liitto Jumalan ja ihmisen välillä. Muut kirkolliset toimitukset perustuvat kasteeseen.

Kastejuhlasta sopiminen

Kastejuhlasta voi sopia ottamalla yhteyttä seurakuntakansliaan.

Kun kasteen ajankohta on sovittu, ottaa pappi teihin yhteyttä sopiakseen tapaamisesta ennen kastetta. Tapaamispaikka on joko kodissa tai seurakuntakansliassa. Tapaamisessa keskustelemme kasteesta, juhlan järjestelyistä sekä tulemme tutuiksi toisillemme.

Kasteen ajankohta ja paikka

Kaste voidaan toimittaa kirkossa, toimituskappelissa, kotona tai muussa sopimassamme paikassa. Kaste tulee toimittaa kahden kuukauden kuluessa lapsen syntymästä.

Sopimalla kastetoimituksesta hyvissä ajoin kasvaa mahdollisuus saada tilaisuus haluamallenne päivälle. Ottakaa siis yhteyttä mieluiten pari-kolme viikkoa ennen kastetta.

Kaste voidaan toimittaa myös seurakunnan jumalanpalveluksen yhteydessä sunnuntaisin klo 10. Tällöin seurakunta on läsnä toivottamassa uuden jäsenen tervetulleeksi ja pyytämässä Taivaan Isän siunausta lapselle ja vanhemmille.