Vihkiminen

Vihkipaikka ja -aika sekä vihkipappi ja -kanttori sovitaan seurakuntakanslian kanssa. Jos vihkimiseen on vielä aikaa, voidaan pappi ja kanttori ilmoittaa vasta lähempänä ajankohtaa.

Kirkollinen avioliittoon vihkiminen toimitetaan kirkossa, kappelissa, kodissa tai muussa sopivaksi katsotussa paikassa.

Musiikista sovitaan kanttorin tai papin kanssa vähintään kuukautta ennen tilaisuutta. Toimituksessa käytetään siihen sopivaa musiikkia.

Avioliitonesteidentutkinta eli "kuulutukset" tehdään morsiamen tai sulhasen kotiseurakunnan kirkkoherranvirastossa eli seurakuntakansliassa tai maistraatissa. Esteettömyystodistus on voimassa neljä kuukautta, joten sen voi hankkia hyvissä ajoin. Todistus on pyydettävä viimeistään viikkoa ennen vihkimistä.

Vihkimisen toimittavan papin kanssa sovitaan vihkiharjoituksista ja keskustelusta ennen vihkimistä. Pappi ottaa teihin yhteyttä sopiakseen tapaamisajankohdasta.

"Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä." (1 Kor. 13:4)

Toimitamme myös avioliittoon siunaamista jos pariskunta on vihitty maistraatissa.