Yhteisvastuu

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön.

Keräystuotosta jää 10 prosenttia oman seurakunnan käyttöön vastaavaan tarkoitukseen.

Vuoden 2016 keräyskohteet

SUOMESSA Suomessa yhteisvastuuvaroin torjutaan nuorten syrjäytymistä sekä tuetaan heidän elämänhallintataitojensa kehittymistä ja osallisuutta partiotoiminnan avulla. Syrjäytymisvaarassa olevia nuoria etsitään ja ohjataan partion pariin muun muassa tukemalla köyhistä perheistä tulevien nuorten partioharrastusta. Keräysvaroin tuetaan myös Sisupartiotoimintaa, jossa mukana olevat lapset ja nuoret ovat pääosin aisti-, liikunta- ja kehitysvammaisia.

UGANDASSA Yhteisvastuuvaroin tukee nuorten ammattikoulutusta ja toimeentuloa. Länsi-Ugandaan, lähelle Kongon rajaa Rwamwanjan pakolaisleiriin, on rakenteilla ammattikoulu, johon valitaan opiskelijoiksi kaikkein heikoimmassa asemassa olevia pakolais- ja ugandalaisnuoria. Koulussa voi opiskella mekaniikkaa sekä rakennus-, hotelli- ja maatalousalaa. Koulutukseen sisältyy työharjoittelu, jossa nuoret saatetaan yhteen tulevien työnantajiensa kanssa.

YHTEISVASTUUSTARTTI sunnuntaina 7.2. Klo 12 messu. Kolehti kerätään Yhteisvastuukeräystä varten.

Osallistumme keräykseen seuraavasti:

7.2. Keräyksen avaaminen messussa kl. 12

13.2. Perhetapahtuma Mariagårdenissa kl. 10-13. Kasvomaalausta, musiikin teko, piirtäminen, muovailuvaha, pelejä, arpajaiset j.n.e. Lounas tarjotaan klo 11.30-13. Mickelspiltomin martat kokkaavat ja tarjoavat. Vapaaehtoinen maksu lounaasta menee Yhteisvastuukeräykseen.

Eri yhteydessä pidetään kassa mukana jotta voi lahjoittaa silloin kuin sopii.

16.3. klo 18 meillä on illanvietto Mariagårdenissa. Silloin voi myös osallistua.

Jokainen voi myös maksaa suoraan haluamallaan summalla FI 1620891800006775, viite 305417